30102009321 Foto_s-0058

Groot Natuursteen vestigde zich in 1919 aan de Munnikenweg in Beverwijk nadat N.J. Groot - destijds werkzaam in Alkmaar - van een vriend te horen kreeg dat er in Beverwijk een steenhouwerij te koop stond. Vanuit een oud schuurtje begon hij met zijn eerste werkzaamheden: grafmonumenten en schoorsteenmantels.

 

Mede doordat elk product met de hand vervaardigd werd, kreeg hij het al snel druk en nam hij personeel in dienst. Vervolgens besloot de jonge ondernemer het bedrijf uit te breiden door een moderne steenhouwerij te realiseren waar een woonhuis op geplaatst werd. In 1935 werd naast het bedrijf, op de hoek van de Munnikenweg en de Alkmaarseweg, twee woningen gerealiseerd.

 

Pas aan het eind van de jaren tachtig moest er uitgeweken worden naar een nieuwe locatie; in juni 1991 verhuisde het bedrijf naar Flevoland 18. In het industriegebied Wijkermeer kon de directie vervolgens twee nieuwe uitbreidingen bewerkstelligen om aan de groeiende vraag naar natuursteen te voldoen. Het resulteerde in een bedrijf met een oppervlakte van bijna 2000 m².

Annuleren